Z Internetu: Kanadská parodie případu Eliaze Gonzalese 6. 5. 2000

Z dnešních ageturních zpráv:

Malý kanadský chlapec je zadržován v Miami skupinou kanadských vystěhovalců, kteří chtějí zabránit jeho návratu do Kanady.

Chlapec, jehož jmeno je Ernie MacDougal, byl na návštěvě v Disneylandu se svou matkou, která vypadla ze skluzavky na Šplouchající hoře.

Po svém, podle některých zázračném, přežití jízdy, při čemž mu pomohli členové miamských Delfínů, dorazil chlapec na konce skluzavky, kde byl vyslýchal disneyovskou bezpečností. Na opakované dotazy odkud je, tvrdošíjně odpovídal "ze Saskatoonu v Saskatchewanu". Jelikož to bylo považovano za nesmyslné žvatlání v deliriu, byl chlapec předán Dr. Philovi McCrackenovi, který měl v té době v Disneyově zábavním parku službu. Štastnou náhodou je Dr. McCracken také Kanaďanem, který sám uprchl před tyranií kanadské vlády, která mu mluvila do toho, jak má provozovat svoji lékařskou praxi. Přišel do Spojených státu v naději, že mu napříště to, jak vést svou praxi budou nařizovat velké firmy, jejichž akcie se prodavají na burze.

Když zjistil, že chlapec je také Kanaďan, doktorova rodina ho odvezla do svého domu v Miami a pozvala média, aby jim oznámila svůj umysl zabránit tomu, aby chlapec byl vrácen do země, kde nemá svobodu nosit do školy střelnou zbraň, aby se mohl bránit proti jiným stejně ozbrojeným šestiletým dětem.

Jiní kanadští vystěhovalci utvořili ochranný řetězec kolem domu. Drželi se za ruce a volali "Ne ne ne, nikam nepujde!"

Otcův chlapec v Saskatoonu veřejně požádal o jeho návrat, ale zatím neprojevil ochotu cestovat do Miami. Experti ministerstva zahraničí Kanady vyjádřili názor, že mu nebude dovoleno vycestovat z Kanady, dokud nebude schopen vyplnit mnohastránkovou žádost o pas v bezvadné francouzštině.

Ironické je, že chlapcova matka přežila pád ze skluzavky, později byla ale nalezena zastřelená na Disneyově parkovišti, kde ji lupiči považovali za německou turistku.

O dalším vývoji událostí budeme průbežně informovat.