Manitoba ze vzduchu 28. 5. 2001

Tak jsem se dopracoval k osobnímu pilotovi! Zuzka má už od listopadu pilotní průkaz, zatím na malá letadla. Už dávno mě chtěla vzít na výlet, ale musím se přiznat, že jsem s tím nijak nespěchal - život je mi zatím docela milý. Ale před 10 dny jsem už neodolal a svěřil jsem se její péči. Byl jsem jejím uměním příjemně překvapen - tak měkké přistání, navíc provedené v silných poryvech vetru, jsem zatím ještě nezažil.

Následuje několik fotografii z tohoto asi hodinového letu na sever od Winnipegu podél západního pobřeží jezera Winnipeg:

Delta reky Winnipeg Jižní konec jezera Winnipeg. Červený křížek označuje ústí hlavního proudu Červené řeky (Red River) přitékající od jihu od města Winnipeg. Na jih od něj je bažinatá delta, která je nyní v době velmi vysoké jarní hladiny celá zaplavená vodou.
Zuzka se bavila s kontrolními věžemi okolních letišť angličtinou, které jsem skoro vůbec nerozuměl! Zuzana za 'volantem'
Mesto Gimli Pohled na město Gimli, založené koncem 19. stol. přistěhovalci z Islandu jako centrum jejich Novoislandké republiky, která trvala asi 10 let, než se stala součástí Manitoby, jejíž severní hranice předtím probíhala jen kousek na sever od Winnipegu. Když je teplo, přístav v Gimli se spoustou jacht má v letě atmosféru italského přístavního městečka. Na protilehlém východním pobřeží jezera Winnipeg zase lze najít vysoké písečné duny, které připomínají pobřeží Baltického moře v Německu.
V pozadí je ptačí rezervace ve zbytcích bažiny Oak Hammock Marsh. Na podzim poskytuje odpočinek obrovským hejnům kanadských i arktickych hus při jejich tahu na jih USA.

V popředí jsou pole také pěkně napitá vodou po předchozích vydatných deštích.

Rezervace Oak Hammock Marsh
Nekolik farem Čtyři nebo pět farem z blízka - obytné a hospodářské budovy jsou obvykle postavené u silnic na okraji pozemků farmy.
Naše letadlo Zuzka po přistání snadno zaparkovala do řady ostatních zacouváním zatlačením jednou rukou. Parkovani letadla